Praktijk B

De praktijklessen worden aangeboden op basis van 60 minuten.

In de praktijk zal het zo zijn dat de ene les 60 minuten zal zijn en wellicht de andere les 75 minuten of zelfs nog iets meer.

Alle lessen worden digitaal bijgehouden zodat je uiteindelijk krijgt waarvoor je hebt betaald. Heb je minder gebruikt, dan krijg je het verschil terug.

 

De praktijklessen bestaan uit 3 fasen.

Fase 1: Bediening van het voertuig

  • In deze fase krijg je uitleg over de besturing van de auto.
  • Je krijgt uitleg over hoe de koppeling, rem en gas te gebruiken, maar ook uitleg over sturen en schakelen.

 

Fase 2: Bedrevenheid en kijktechniek

  • Dit houdt onder andere in, het aanleren van bijzondere verrichtingen. Zoals onder andere parkeeropdrachten en omkeeropdrachten.

 

Fase 3: Informatieverwerking en verkeersinzicht

  • In deze fase komen verrichtingen aan de orde, waarbij meer informatie tegelijk meeweegt.
  • Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het naderen van een kruispunt, dat wat je dan ziet verwerken en hier correct op te reageren.

 

Om deel te kunnen nemen aan het examen moet je in het bezit zijn van:

 

Wat is een Tussentijdse toets?

Tussentijdse toets (TTT) zegt het al, dit gebeurt tussentijds, dus voordat je examen gaat doen. Het is eigenlijk hetzelfde als een examen alleen kun je niet slagen of zakken. Tijdens de toets krijg je 2 door de examinator gekozen bijzondere verrichtingen en plaatsen daarvoor. Wanneer je deze veilig en naar behoren uitvoert kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens je examen. Welke voordelen een TTT nog meer heeft, is dat je al een idee krijgt wat er van je verwacht wordt en omdat er toch altijd wat spanning bij komt heb je ook een idee hoe je er zelf mee omgaat. Een Tussentijdse toets is niet verplicht maar in veel gevallen wel aan te raden.

 

 

NEEM CONTACT OP MET RIJSCHOOL FONS